Jaguar Forums - Jaguar Enthusiasts Forum - View Profile: jimlombardi

jimlombardi jimlombardi is offline

Veteran Member

About Me

  • About jimlombardi
    Location
    Cheshire CT
    Vehicle Info
    Jaguar XJ8 2001 4 dr sedan

Statistics

Total Posts
Visitor Messages
Total Likes
General Information
  • Last Activity: 03-31-2019 10:36 PM
  • Join Date: 08-27-2010
  • Referrals: 0

Friends

Showing Friends 1 to 6 of 6

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 10 of 38
  1. 03-11-2019 02:02 PM - permalink
    THANKS! I bought the Jag and it has a 2002 manual in it.
  2. 07-19-2017 07:38 AM - permalink
    Hello again Jim, my x type has been running so well, haven't had to ask you anything for awhile, but now I have an issue, the car starts and runs perfectly but after about a half hour and it really warms up, I get some "bucking", feels like plugs fouling, but I can usually kick into passing gear (Automatic trans) and she'll smooth out and perform perfectly, then start the "miss" again, never stalls, never leaves me stranded. No codes which I think is strange, any thoughts? Thanks again for your help. Alex Sierra
  3. 05-29-2017 10:59 PM - permalink
    First: Jim, since I've been reading thru this forum, I've noted that you seem to be the "goto" guy. I'm a retired military guy and so I want to thank you for your service to the Jag community!

    Next, I posted a question in the XJ8 x308 area about a problem I am trying to fix for my neighbor. She has a 2003 XJ8 x308 but she doesn't have any of the owner manuals or materials. I think she is having a parasitic drain problem but I don't have any of the fuse box fuse layouts or ratings so I can go through them to see if I can id the culprit(s).

    I looked at your posts for the JTIS but I have a Win10 computer and nothing I have been able to do will get the Win7 instructions to work. So I'm looking for guidance!
    Thanks sir,
    Dave
  4. 01-20-2017 04:14 PM - permalink
    Hi. I wanted to ask for your help.
    I have a 2003 XJ8 and it needs the heater hose replaced (octopus hose).
    The hose has already been taken off, so have the coolant reservoir and the water valve. I have the book from SNG.

    My problem is this, I don't know what hose goes where, or how it fits. I noticed in the book it shows where one of the ends fits on the water valve. After that I'm clueless. I don't even know where it goes inside the car (e.g. does part of it go under the pump, or sit on something, or what). I've looked at the several other threads, including the ones with pictures, but they have been no help.

    Is there anyway you could help me out with this?
  5. 12-20-2016 08:39 PM - permalink
    Jim, thanks for all your help with my XJ8L, the guides you have posted have helped me no end. Would you by any chance have a PDF on Thermostat R and I? Many thanks in advance, David Izatt [email protected]
  6. patricktgreen
    11-12-2016 02:46 AM - permalink
    Jim - I really enjoy your posts and find them to be very helpful. I had a bleeding the air out of coolant system issue and your advice/comments were right on the money. Thanks.
  7. 04-21-2016 09:50 PM - permalink
    Jim,
    Do you have any resources on AJ26 camshaft actuators? I changed mine out on 1998 xj8, and after building oil pressure, it has died and wont start. I have checked timing with cam locks and flywheel lock, and all still line up. How do you fully retard the timing?
  8. davchr
    04-07-2016 08:59 AM - permalink
    Jim,
    I downloaded your JEPC.exe from your dropbox and installed it on my Windows 10 computer. I get the login screen, enter ADMIN for the user and 123 for the password and get an "Authentication Failed" message. I also installed it on a Windows XP machine with the same results. Any idea what the problem might be?

    thanks
    Dave Christensen
    [email protected]
  9. 01-12-2016 05:41 AM - permalink
    Jim,
    I have upgraded windows OS from 7 to 10 and now cannot get JTIS any thoughts or have I lost it for good?
    Thanks for any help
    Paul
  10. 10-16-2015 08:29 PM - permalink
    Jim,
    After looking at the original vcats number on the DRDCM and the one I ordered, they are the same. The only thing that is different, is the original is made for ford in Portugal, and the replacement is made in spain.? Any thoughts?
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.