XJ6 & XJ12 Series I, II & III 1968-1992

Starting problem, Jaguar XJ6 1979

 
  #1  
Old 05-10-2014, 05:45 AM
gdiilk's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2014
Location: israel
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Starting problem, Jaguar XJ6 1979

Hello Everyone
I have a 1979 Jaguar XJ6 Series 3
My problem is this.
As I move the engine in a cold state, it drives easily.
After driving, the engine is warm, I turn off it for 30 minutes or so, he did not start.
I have to wait about an hour until it start again.
Starter spins strong.
I checked the ignition system, everything right.
I thought there was a leak in the injectors, changed them, did not help. I replaced the temperature sensor.
Another thing, when the engine is hot, it does not work round and fakes.
I'd love to learn from the experience of others
Welcome
Gideon
 
  #2  
Old 05-10-2014, 10:06 AM
Veteran Member
Join Date: Mar 2008
Location: Pacific Northwest USA
Posts: 20,147
Received 6,544 Likes on 4,856 Posts
Default

Originally Posted by gdiilk View Post
I checked the ignition system, everything right.

Are you sure? How did you check for this?

Here's why I ask:

The ignition module and the coil are both known to give starting and/or running problems *when hot* and then return to normal operation after cooling down. Both are easy to replace.

(In mentioning the ignition module I'm assuming your Ser III has the typical Lucas CEI system -- Constant Energy Ignition. But, since your's is an early Ser III you *might* have the older Lucas OPUS system....a different kettle of fish entirely. The Lucas CEI is easily identified: if there's a black box bolted to the front of the inlet manifold you have the CEI system).

There are other possibilities, of course, but your description sounds typical of a module or coil problem.

Cheers
DD
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
fast40driver
XJS ( X27 )
15
03-24-2019 07:35 PM
1100me
XJS ( X27 )
2
07-11-2016 01:26 PM
thedugger1
XJ6 & XJ12 Series I, II & III
30
09-24-2015 05:32 PM
1964Daimler
MKI / MKII S type 240 340 & Daimler
2
09-02-2015 11:41 PM
nelsonht
S-Type / S type R Supercharged V8 ( X200 )
2
08-30-2015 06:01 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Starting problem, Jaguar XJ6 1979


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: