XJ40 ( XJ81 ) 1986 - 1994

Radio problem and does not ask for code!

 
  #1  
Old 09-16-2018, 05:38 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2017
Location: Belgrade
Posts: 23
Received 2 Likes on 2 Posts
Unhappy Radio problem and does not ask for code!

Hello everyone i am in need of some help here is the rundown of the events:

My original XJ40 alpine radio's cassete player belt snapped, once it did it refused to not only accept cassettes but also play the radio or the CD changer on the speakers, no sound at all.

i got it out, took it to get the belt replaced as i thought maybe it got confused and thinks it still has a cassette in. once it was fixed it still would refuse to put any sound on the speakers be it the radio, CD changer on now working cassette player.

I found a thread on XJ40. com about a chip that can go bad and cause the radio not to have sound, https://www.xj40.com/viewtopic.php?f=25&t=7451 chip changed, no sound still.

After that, because i live in Serbia and didn't want to order a radio from the UK if i did not need to i actually managed to track down a radio here but to my shock , when plugged in to the car, it does not propmpt the regular two messages -CODE- or -WAIT- instead it shows this message -****- four stars and refuses to let any numbers be pressed, we changed the original code by resoldering but still , four stars and no buttons accepted. We tried replacing the display from that one to mine and back, no change.

does anyone know what these issues could be? i have never seen a radio display **** instead of asking for code nor do we have any ideas on what to try with my original radio which refuses to play sound on the speakers,

someone please help!

thanks in advance,

Stefan S.
 
  #2  
Old 09-17-2018, 04:13 PM
jerry_hoback's Avatar
Veteran Member
Join Date: May 2007
Location: Michigan City, Indiana
Posts: 1,845
Received 386 Likes on 317 Posts
Default

Can you take one or both radios to the place that changed your belt to have them tested? Maybe there was another problem that caused the cassette belt to Seem broken when it really wasn't? Could it be that your antenna has broken?
 
  #3  
Old 09-17-2018, 06:06 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2017
Location: Belgrade
Posts: 23
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Good evening Jerry, thanks for the reply, well the radios are both at the repair shop but they have tried everything and that is why they have asked me to post here to see if anyone has had any similar problem which they have solved as they have done everything from checking soldering to changing chips so at this point all of us are out of ideas how to fix either problem, be it the radio that is mute or the one showing stars ....
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Lady Penelope
XJ XJ6 / XJR6 ( X300 )
2
03-01-2018 11:54 AM
rocky12
F-Pace (X761) / C-X17
3
10-11-2016 07:41 AM
ViolentBlue
MKI / MKII S type 240 340 & Daimler
4
09-13-2016 07:39 PM
MikeEasy
Off Topic
14
09-26-2010 09:14 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Radio problem and does not ask for code!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: