Go Back  Jaguar Forums - Jaguar Enthusiasts Forum > Jaguar Models ( Modern ) > X-Type ( X400 )
Reload this Page >

Help! Getting Gearbox Fault after stereo replacement

X-Type ( X400 ) 2001 - 2009
Sponsored by:
Sponsored by:

Help! Getting Gearbox Fault after stereo replacement

 
  #1  
Old 05-26-2019, 06:04 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2019
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Help! Getting Gearbox Fault after stereo replacement

Hi. I have an 02 X-Type, completely base and decided to replace the crotchety stock stereo with a double din screen so I can install a backup camera.

Put the car in drive with the parking brake on to pull the console. Put it back in park and pulled the negative terminal on the battery. Spliced the wires for the new harness. Reconnected the terminal and tested it, everything was ok. Put it to drive to test fit, needed to shave a little off the acc vent knuckle plastic so it would fit flush. Park, disconnected battery, disconnected console wires to pull it free. Fixed the duct problem.

Reconnected battery. Went to put it in drive to put the unit back in. Gearbox is locked. Dash display says gearbox fault.

Can't figure out what may have changed between the last time I changed gears, no wire was touched. Maybe a fuse somewhere? All other electrical systems are working fine.

Am going to pick up a diagnostic plug tomorrow to find the codes. Have no idea what might have happened. Thanks in advance for any help or ideas!
 
  #2  
Old 05-26-2019, 01:20 PM
Veteran Member
Join Date: Mar 2017
Location: Utah
Posts: 2,882
Received 357 Likes on 333 Posts
Default

"Gearbox locked"? Does that mean you cannot shift the selector? Automatic (had to ASSUME as you didn't say & have no signature info)? Is the "P" lit? Do you have brake lights?
 

Last edited by Dell Gailey; 05-26-2019 at 01:32 PM.
  #3  
Old 05-27-2019, 10:45 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2019
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Figured it out after reading through some other threads. Sorry forgot to mention it is an automatic and the selector wouldn't move out of P.

I hadn't reconnected the climate control plugs because I was checking to see if the new unit fit before I plugged everything back up. That was it. For some reason, the climate control being unplugged disables the gearbox and the ignition. Everything else seemed normal but those were locked out. After plugging them back in, everything went back to normal.

Thanks for replying. Thankfully it was something simple. Hopefully this will help someone else who messes up and is as confused as I was.
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
R L
S-Type / S type R Supercharged V8 ( X200 )
26
04-18-2019 10:24 AM
Dorset_JAG
S-Type / S type R Supercharged V8 ( X200 )
5
03-13-2016 03:36 PM
zep1
X-Type ( X400 )
2
11-19-2013 02:54 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help! Getting Gearbox Fault after stereo replacement


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: