XJ6 & XJ12 Series I, II & III 1968-1992

Cutting out from cold start

 
  #1  
Old 10-03-2014, 05:35 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2014
Location: Ashford Kent
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Cutting out from cold start

Morning


I have a 96 P XJ6 3.2 and from cold start she will tick over for a few seconds then the engine will just die. If I rev the car for a min or two it will be ok.


Once she is warmed up there are no issues.


Any ideas??


thanks


Andy
 
  #2  
Old 10-03-2014, 08:58 AM
Veteran Member
Join Date: Mar 2008
Location: Pacific Northwest USA
Posts: 20,160
Received 6,562 Likes on 4,864 Posts
Default

Ny guess at this point would be that your coolant temp sensor is not giving the proper 'cold engine' signal to the fuel injection computer (ECU) and, as a result, there is no cold enrichment.

Best to re-post this question in the 'X300' section as this section os for the older models.

Cheers
DD
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Wolfy
XJ ( X351 )
53
04-06-2019 10:40 PM
dsnyder586
XJ XJ8 / XJR ( X308 )
55
04-04-2019 02:38 PM
tberg
XK / XKR ( X150 )
15
09-07-2015 07:32 AM
uncheel
F-Type ( X152 )
16
09-05-2015 01:34 PM
Jaguar Forums Editor
Jaguar Press release
0
09-05-2015 10:08 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Cutting out from cold start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: