Go Back   Jaguar Forums - Jaguar Enthusiasts Forum > Jaguar Models ( Modern ) > XJ ( X350 & X358 ) XJ6 / XJ8 / XJR
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

XJ ( X350 & X358 ) XJ6 / XJ8 / XJR 2003 - 2009

Welcome to Jaguar Forums!
Welcome to JaguarForums.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Jaguar Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-18-2010, 08:12 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: maryland
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile XJ8 2005 P1251 code

I had a eng sys failure display along with DSC not available and Parkbrake failure the car went into limp home mode. Got it home scanned with my code reader it showed a P1251. Read the Forums and thought for sure I was going to need a throttle body.

I went on Justanswer.com and found a master Jauar tech Richard sent him my symptoms he suggested looking at the number 24 fuse in the engine compartment fuse box a 20amp fuse. It did not look blown but replaced it with a spare from the trunk the faults all wne t away and I could accelerate again. Turned off the check engine light with my scanner and all is good now. Thought I would share the experience $30 on Justanswer.com.

Bill
Reply With Quote
  #2  
Old 10-18-2010, 09:40 PM
Gus's Avatar
Gus Gus is online now
Veteran Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Woodstock, Va./ OC Md.
Posts: 8,532
Thanked 1,067 Times in 933 Posts
gus@jagrepair.com
Send a message via Skype™ to Gus
Default

Good to know! After the fuse was replaced did you check the old one for continuity? Was just wondering if it was blown or just a bad connection.
__________________
Gus
www.jagrepair.com


XK8 1999 126,000mi K&N Filter, S-Type 2000 3.0 120,000mi K&N Filter
“If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.”― W.C. Fields
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.-Albert Einstein
“I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of IDIOTS.” – Albert Einstein
Reply With Quote
  #3  
Old 10-20-2010, 09:17 AM
oldmots's Avatar
Veteran Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Chesapeake Bay area, Virginia
Posts: 1,488
Thanked 209 Times in 183 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bniland View Post
I had a eng sys failure display along with DSC not available and Parkbrake failure the car went into limp home mode. Got it home scanned with my code reader it showed a P1251. Read the Forums and thought for sure I was going to need a throttle body.

I went on Justanswer.com and found a master Jauar tech Richard sent him my symptoms he suggested looking at the number 24 fuse in the engine compartment fuse box a 20amp fuse. It did not look blown but replaced it with a spare from the trunk the faults all wne t away and I could accelerate again. Turned off the check engine light with my scanner and all is good now. Thought I would share the experience $30 on Justanswer.com.

Bill
The code you got is clearly a throttle motor circuit power problem, not the throttle body. A lot of problems get caused by incorrect code analysis. I suggest getting a subscription to Alldata.com so that you get the right information. If you had Alldata, you would have found this yourself and saved some worry,money and time.
__________________
05 XJ8 4.2
04 Audi A6 Quattro 3.0
06 XKR Coupe
04 Jeep Wrangler
09 Kawasaki Concours 1400
65 BMW R69S
67 Velocette Venom Thruxton
89 Honda GB500TT
Reply With Quote
  #4  
Old 10-20-2010, 09:51 AM
Gus's Avatar
Gus Gus is online now
Veteran Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Woodstock, Va./ OC Md.
Posts: 8,532
Thanked 1,067 Times in 933 Posts
gus@jagrepair.com
Send a message via Skype™ to Gus
Default

Quote:
Originally Posted by bniland View Post
I had a eng sys failure display along with DSC not available and Parkbrake failure the car went into limp home mode. Got it home scanned with my code reader it showed a P1251. Read the Forums and thought for sure I was going to need a throttle body.

I went on Justanswer.com and found a master Jauar tech Richard sent him my symptoms he suggested looking at the number 24 fuse in the engine compartment fuse box a 20amp fuse. It did not look blown but replaced it with a spare from the trunk the faults all wne t away and I could accelerate again. Turned off the check engine light with my scanner and all is good now. Thought I would share the experience $30 on Justanswer.com.

Bill
What is fuse #24 designated for in your car? I do not have that information available to me and would like to better understand how it applies. I could not use AllData because it is year and car specific. This is an interesting find!
__________________
Gus
www.jagrepair.com


XK8 1999 126,000mi K&N Filter, S-Type 2000 3.0 120,000mi K&N Filter
“If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.”― W.C. Fields
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.-Albert Einstein
“I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of IDIOTS.” – Albert Einstein
Reply With Quote
  #5  
Old 10-24-2010, 02:03 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austin, TX USA
Posts: 341
Thanked 22 Times in 20 Posts
Default

Ironically, I had this same thing occur to me last night. I left the car out front for the evening and check the boards this morning and found this thread. Went out to check the fuse but decided to start up the car anyway to see if problem persisted. It went away overnight. Gonna swap the fuse now to see if the problem re-occurs.

Loving this board!
Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-2010, 10:07 AM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austin, TX USA
Posts: 341
Thanked 22 Times in 20 Posts
Default

Happened again last night, but in the car's defense, I didn't change the fuse like I said I would.

Changed the fuse and it runs fine, but now check engine light stays on. Is there a way to reset this light without buying a scan tool? If not, what scan tool do you guys recommend? I might as well get one.

Btw, checked the old fuse for continuity and it seems fine - maybe it's just getting old?
Reply With Quote
  #7  
Old 11-10-2010, 03:37 PM
Gus's Avatar
Gus Gus is online now
Veteran Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Woodstock, Va./ OC Md.
Posts: 8,532
Thanked 1,067 Times in 933 Posts
gus@jagrepair.com
Send a message via Skype™ to Gus
Default

I am not convinced that the problem is the fuse. I find it strange that when you are fooling around with the fuse box it runs. Check the code and see what comes up. My suggestion is to check all your connections from the battery to the fuse box and make them clean. Oxidation on the connections can play games with you. If you elect to do this first disconnect the battery and at the same time check the grounding connections. Keep in mind that a bad connection can cause a code.
__________________
Gus
www.jagrepair.com


XK8 1999 126,000mi K&N Filter, S-Type 2000 3.0 120,000mi K&N Filter
“If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.”― W.C. Fields
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.-Albert Einstein
“I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of IDIOTS.” – Albert Einstein
Reply With Quote
  #8  
Old 11-29-2010, 08:12 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austin, TX USA
Posts: 341
Thanked 22 Times in 20 Posts
Default

Happened again. Needs a new throttle body. But my warranty covers me (EasyCare TotalCare pkg). And my dealer is taking care of a couple of other things under the warranty too!
Reply With Quote
Old 11-29-2010, 08:12 PM
 
 
 
Reply



Tags
2005, 2006, accelerator, box, compartment, engine, forums, fuse, jaguar, justanswercom, problem, rav4, richard, sovereign, xj8, xj8l, xk



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 11:23 PM.

Copyright © 2010 Internet Brands, Inc. All rights reserved.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
JAGUAR and its logo are the registered trademarks of Jaguar Cars Limited. Jaguar Cars Limited is not affiliated with JaguarForums.com.