Jaguar Forums Feedback & Suggestion Center Need help with Jaguar Forums? Ask here! Have a suggestion to help improve Jaguar Forums? Tell us here....THIS SECTION IS NOT FOR TECHNICAL QUESTIONS

Full size pictures

 
  #1  
Old 10-27-2015, 04:29 AM
1 of 19's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2014
Location: Eau Claire, WI.
Posts: 958
Received 237 Likes on 175 Posts
Default Full size pictures

So when I add a photo to a post it comes up as a small size, you can click on it and it gets a little larger. How do I make these photo's full size in the post. When I copy and paste instead of just attaching the photo in the preview it is full sized but when I post some photo's disappear completely. What am I doing wrong? Any help is appreciated. Thank you in advance for your time.
 

Last edited by GGG; 10-27-2015 at 06:56 AM.
  #2  
Old 10-27-2015, 06:13 AM
Join Date: Oct 2007
Location: PHX some of the time
Posts: 101,089
Received 4,717 Likes on 4,237 Posts
Default

When you are posting the picture click on this icon in the message box
a new window will open up allowing you to enter the URL of a picture from the web or simply drag and drop images from your device.
 
The following 2 users liked this post by Norri:
1 of 19 (10-27-2015), o1xjr (10-27-2015)
  #3  
Old 10-27-2015, 07:01 AM
1 of 19's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2014
Location: Eau Claire, WI.
Posts: 958
Received 237 Likes on 175 Posts
Default

Thanks Norri we will give that a try. Sooo still doing something wrong or something is turned off. When I click on the icon above a window comes up to upload photo's. I choose a photo and watch it load up. I see it, and click on insert and it's gone. Does not show up on this post or in the preview. Where did I insert it to?
 
  #4  
Old 10-27-2015, 08:00 AM
Join Date: Oct 2007
Location: PHX some of the time
Posts: 101,089
Received 4,717 Likes on 4,237 Posts
Default

Take a look in your control panel, select the "edit options" link on the left hand side and scroll down to "Thread Display Options" and make sure that "show images" is checked.
 
  #5  
Old 10-27-2015, 08:23 AM
Join Date: Jan 2014
Location: Brisbane,Australia
Posts: 23,553
Received 4,489 Likes on 3,419 Posts
Default

I've been wondering all this time how some people can make their pictures big.
Now you've let the secret out.

 

Last edited by o1xjr; 10-27-2015 at 08:27 AM.
  #6  
Old 10-27-2015, 08:37 AM
Join Date: Oct 2007
Location: PHX some of the time
Posts: 101,089
Received 4,717 Likes on 4,237 Posts
Default

You only had to ask.
 
  #7  
Old 10-27-2015, 08:39 AM
Join Date: Jan 2014
Location: Brisbane,Australia
Posts: 23,553
Received 4,489 Likes on 3,419 Posts
Default

I thought it must have been something to do with my old laptop with xp replaced by windows 7 not playing the game.
 
  #8  
Old 10-27-2015, 11:04 AM
1 of 19's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2014
Location: Eau Claire, WI.
Posts: 958
Received 237 Likes on 175 Posts
Default

Ok so here it goes..., still nothing. Went to control panel, edit options, thread display options, everything checked, even tried entering 0's instead of the default for resize and nothing. Confused.
 
  #9  
Old 10-27-2015, 11:24 AM
Join Date: Oct 2007
Location: PHX some of the time
Posts: 101,089
Received 4,717 Likes on 4,237 Posts
Default

Are you trying to upload from your computer or from the web?
 
  #10  
Old 10-27-2015, 11:29 AM
1 of 19's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2014
Location: Eau Claire, WI.
Posts: 958
Received 237 Likes on 175 Posts
Default

One more time... changed everything back to forum default and... nothing? So if I go below and click "Manage Attachments" a window pops up to "browse for photo's" and I select a photo I get a thumbnail photo as below.

Full size pictures-100_0285.jpg
Now if I click on this attachment and copy paste I get this: the problem is when doing this way not all photo's post? Any help for the technically challenged is truly appreciated.
 
Attached Thumbnails Full size pictures-100_0285.jpg  
  #11  
Old 10-27-2015, 11:30 AM
1 of 19's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2014
Location: Eau Claire, WI.
Posts: 958
Received 237 Likes on 175 Posts
Default

Trying to upload from computer picture files
 
  #12  
Old 10-27-2015, 11:33 AM
Join Date: Oct 2007
Location: PHX some of the time
Posts: 101,089
Received 4,717 Likes on 4,237 Posts
Default

What browser are you using IE? What size is the original image.
 

Last edited by Norri; 10-27-2015 at 11:40 AM.
  #13  
Old 10-27-2015, 11:52 AM
1 of 19's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2014
Location: Eau Claire, WI.
Posts: 958
Received 237 Likes on 175 Posts
Default

Internet Explorer, 1329 x 885. Thanks for your time.
 
  #14  
Old 10-27-2015, 11:58 AM
GGG's Avatar
GGG
GGG is online now
Join Date: Dec 2011
Location: Durham, UK
Posts: 108,622
Received 10,166 Likes on 8,372 Posts
Default

You appear to be making life very hard for yourself!



Graham
 
  #15  
Old 10-27-2015, 12:17 PM
Join Date: Jan 2014
Location: Brisbane,Australia
Posts: 23,553
Received 4,489 Likes on 3,419 Posts
Default

Originally Posted by 1 of 19 View Post
Now if I click on this attachment and copy paste I get this: the problem is when doing this way not all photo's post? Any help for the technically challenged is truly appreciated.
The copy and paste didn't work for me but this did.

Click on the icon Norri referred to earlier.



wait for it to open so it looks like this.



Leave the window open and open your folder where the picture is stored in a new window then drag and drop it to the page you left open(drop it on the tree watermark in centre of page).
Being fairly computer illiterate I had to go to youtube to see how to drag and drop.

Click on the insert button and done.



12 hour night shift is the only time I get to play around and try this stuff.
 

Last edited by o1xjr; 10-27-2015 at 12:20 PM.
The following users liked this post:
Norri (10-27-2015)
  #16  
Old 10-27-2015, 12:17 PM
1 of 19's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2014
Location: Eau Claire, WI.
Posts: 958
Received 237 Likes on 175 Posts
Default

Originally Posted by GGG View Post
You appear to be making life very hard for yourself!



Graham

You have no idea! I am 1 year behind on a build thread I would like to start. This is the 3rd attempt in 9 months to document what I've been up to. Being behind the first post is a long one with multiple photo's that without enlarging the effect of what is going on is really lost. First attempt too long without screen activity lost the thread... I was looking for photo's. Second attempt while previewing the post or a photo on the post I hit the back button and page had expired. I probably had over an hour or two into each post. Third attempt I was very very close, I had all my photo's full sized in the preview all the text where it should be hit post thread and everywhere I had multiple photo's in a row only the first photo printed the rest deleted. But they were present in the preview. I will get it but I know there is an easier way than what I do now which is... hit the manage attachment button, browse for my photo, attach the thumbnail, open the thumbnail, copy and paste the thumbnail into my post, then delete the thumbnail. You gotta really want to post a picture to go thru all that. Maybe if I put text between each full size picture it would take. Hmmm...
 
  #17  
Old 10-27-2015, 12:25 PM
1 of 19's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2014
Location: Eau Claire, WI.
Posts: 958
Received 237 Likes on 175 Posts
Default

Originally Posted by o1xjr View Post
The copy and paste didn't work for me but this did.

Click on the icon Norri referred to earlier.



wait for it to open so it looks like this.



Leave the window open and open your folder where the picture is stored in a new window then drag and drop it to the page you left open(drop it on the tree watermark in centre of page).
Being fairly computer illiterate I had to go to youtube to see how to drag and drop.

Click on the insert button and done.



12 hour night shift is the only time I get to play around and try this stuff.

I tried that and it won't take. I click on the above icon Norri referred to, brings up the upload picture screen, I browse for photo, right click and drag photo to tree and it will not take. I'm most certainly doing something wrong but have no idea what.
 
  #18  
Old 10-27-2015, 12:47 PM
1 of 19's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2014
Location: Eau Claire, WI.
Posts: 958
Received 237 Likes on 175 Posts
Default

OK one more time. ugggg!
 
  #19  
Old 10-27-2015, 12:52 PM
Join Date: Jan 2014
Location: Brisbane,Australia
Posts: 23,553
Received 4,489 Likes on 3,419 Posts
Default

Originally Posted by 1 of 19 View Post
Being behind the first post is a long one with multiple photo's that without enlarging the effect of what is going on is really lost.
All my threads so far have had small sized pictures and I don't think any effect has been lost. I will probably still use small pics with any more than one or two photos anyway,
Viewers can enlarge then to full size anyway. They can quickly scroll through the small pics and if they want a closer look can take the time to open them to full size.

See first post from one of my threads below, you still get the desired effect in my opinion.

 

Last edited by o1xjr; 10-27-2015 at 07:00 PM.
The following users liked this post:
1 of 19 (10-27-2015)
  #20  
Old 10-27-2015, 12:57 PM
Join Date: Jan 2014
Location: Brisbane,Australia
Posts: 23,553
Received 4,489 Likes on 3,419 Posts
Default

Originally Posted by 1 of 19 View Post
I tried that and it won't take. I click on the above icon Norri referred to, brings up the upload picture screen, I browse for photo, right click and drag photo to tree and it will not take. I'm most certainly doing something wrong but have no idea what.
I am not browsing for photo, leaving the upload window open and opening a new window with the folder containing the picture then left click on picture dragging it down to the task bar and hovering over the browser icon on the taskbar until the upload screen opens again then dragging up to the tree watermark then dropping. Keeping fingr on mouse button whole time until you are ready to drop.
I tried to drag and drop from the browse for photo but it did not work. Only dragging from a separate window works for me.
 

Last edited by o1xjr; 10-27-2015 at 01:00 PM.
The following users liked this post:
1 of 19 (10-27-2015)

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Full size pictures


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: