XJ6 & XJ12 Series I, II & III 1968-1992

1997 X300 XJ6 ABS Speed Sensor help

 
  #1  
Old 10-24-2014, 01:34 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Location: Florida
Posts: 55
Received 2 Likes on 1 Post
Question 1997 X300 XJ6 ABS Speed Sensor help

Hi
I initially had an intermittent ABS light. It did seem like my ABS was kicking in at times under normal braking conditions. I know that's abnormal.

The condition advanced to the point the ABS light was on constantly once I went over 10 mile per our.

Yesterday I removed all four abs/speed sensors and cleaned them.
It seems I made things worse I don't know how at this point.
The ABS light comes on upon start up. It was coming on when I drove over 10 miles per hour prior. The speedometer no longer works.

I did have it diagnosed the codes showed rear speed sensors not functioning
and abs pump failure. The mechanic feels the abs pump is probably a board issue. When things go suddenly from bad to worse I want to retrace my steps. I did disconnect and reconnect the abs connection. I am hoping for some experienced guidance before I crawl under my car again. I don't think my speed senors went bad in one day. I just don't know what I have done wrong in removing them and putting them back seems fool proof. My speedometer was fine before I pulled the senors. Any help would be greatly appreciated. I am a newbie.
 
  #2  
Old 10-24-2014, 06:15 PM
Veteran Member
Join Date: Apr 2012
Location: New York City
Posts: 1,704
Received 857 Likes on 554 Posts
Default

You are in the wrong forums but I'd suggest you disconnect all 4 sensors and use a OHM meter to verify the continuity of each wheel sensor. One is probably open. Then switch the multi meter to a low voltage AC setting and as you spin the wheel a small AC surret should be generated. The faster you spin the more AC.
 
  #3  
Old 10-25-2014, 07:27 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Location: Florida
Posts: 55
Received 2 Likes on 1 Post
Default

Sorry for the misplacement. Thank you for your help.
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
PMKimpton
X-Type ( X400 )
12
02-08-2017 04:35 PM
Kevin Burnaby
XJ XJ6 / XJR6 ( X300 )
12
09-17-2015 04:35 PM
Corycarlo
X-Type ( X400 )
3
09-05-2015 11:41 AM
AL NZ
XJ XJ6 / XJR6 ( X300 )
3
09-04-2015 08:39 PM
innzane
X-Type ( X400 )
0
09-02-2015 10:08 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 1997 X300 XJ6 ABS Speed Sensor help


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: