XJ6 & XJ12 Series I, II & III 1968-1992

XJ6 Bell Stainless Exhaust Fitting

 
  #1  
Old 02-12-2019, 02:34 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2012
Location: Canberra, Australia
Posts: 257
Received 37 Likes on 27 Posts
Default XJ6 Bell Stainless Exhaust Fitting

Hi All, I'm currently fitting the 'early' exhaust system to my Series 1 XJ6 and the fit and finish seem to be very good. That said I come across an issue with the rear muffler. The rear muffler support rod that slides into the rear hanger seems to be short, or in the wrong position. I have fixed the issue by moving the hanger back 80mm! Has anyone come across this issue before?

I'll get a couple of pictures up later.

Woz
 
  #2  
Old 02-12-2019, 04:37 PM
Jose's Avatar
Veteran Member
Join Date: Mar 2007
Location: Florida
Posts: 5,747
Received 1,320 Likes on 1,076 Posts
Default

when I rebuilt the exhaust system in my XJ, I found British Leyland resonators and the two mufflers I found equivalents locally. The original over the cage pipes I sent to Jet-Hot Coatings for their ceramic coating and also replaced the Y pipe with a Euro pipe which was also coated.

But I installed a Bell system in my '65 S type and had no issues with it, everyting fit perfectly.
 
  #3  
Old 02-13-2019, 06:32 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2012
Location: Canberra, Australia
Posts: 257
Received 37 Likes on 27 Posts
Default

Hereís a couple of pictures to illustrate the issue. Iíve resolved it by moving the rear hangers 80mm forward and the system is otherwise a great fit.



 
  #4  
Old 02-13-2019, 09:19 AM
Member
Join Date: Dec 2014
Location: Miami FL
Posts: 38
Received 26 Likes on 14 Posts
Default

I installed the Bell system in my 1972 XJ6 Series 1 and found the same issue. Seems like the welding spot is off by about an inch or so.
 
  #5  
Old 02-14-2019, 05:20 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2012
Location: Canberra, Australia
Posts: 257
Received 37 Likes on 27 Posts
Default

Originally Posted by KrissMotors View Post
I installed the Bell system in my 1972 XJ6 Series 1 and found the same issue. Seems like the welding spot is off by about an inch or so.
Glad itís not just me! All sorted now. Iíve sent an email to Bell to see if there is a reason for the issue?
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Dave_Car_Guy
E type ( XK-E )
2
05-06-2018 01:12 PM
stmcknig
F-Type ( X152 )
6
01-01-2017 10:10 PM
pnwrs2000
XJ6 & XJ12 Series I, II & III
9
09-18-2015 03:47 PM
nickmd
XK8 / XKR ( X100 )
3
04-04-2008 01:36 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: XJ6 Bell Stainless Exhaust Fitting


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: