Go Back  Jaguar Forums - Jaguar Enthusiasts Forum > Jaguar Models ( Modern ) > XK / XKR ( X150 )
Reload this Page >

2010 XK TPMS Intermitant 'Check Tire Pressure'

XK / XKR ( X150 ) 2006 - 2014

2010 XK TPMS Intermitant 'Check Tire Pressure'

 
  #1  
Old 05-15-2019, 10:28 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2016
Location: Pisgah Forest,
Posts: 5
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default 2010 XK TPMS Intermitant 'Check Tire Pressure'

Hello - Am fairly new to Forum. I have recently had intermittent alert ' Check Tire Pressure' and it moves around to all four wheels. Have replaced ALL four tire sensors. Can anyone advise on what to do?? Local Jag dealer just wants to replace stuff. Have driven 30+MPH several times for over 20 minute3s, for possible RESET - no change. Please advise - thanks.
 
  #2  
Old 05-15-2019, 10:37 AM
Cee Jay's Avatar
Veteran Member
Join Date: Apr 2013
Location: Kaysville, Utah, US
Posts: 5,419
Received 1,145 Likes on 854 Posts
Default

Can o' worms, there. Lots of discussion on this topic in several threads.
Best to do a Search This Forum while in X150 for "TPMS" and read all the threads on it.
 
  #3  
Old 05-15-2019, 12:01 PM
Member
Join Date: Nov 2017
Location: Atlanta, USA
Posts: 59
Received 23 Likes on 14 Posts
Default

I was irritated by this for months. I took my car in for unrelated service at a Jag specialist and haven't seen the warning since. They didn't mention resetting anything, but I wish I knew how they fixed it!
 
  #4  
Old 05-15-2019, 12:04 PM
Cee Jay's Avatar
Veteran Member
Join Date: Apr 2013
Location: Kaysville, Utah, US
Posts: 5,419
Received 1,145 Likes on 854 Posts
Default

Originally Posted by tractioninc View Post
I was irritated by this for months. I took my car in for unrelated service at a Jag specialist and haven't seen the warning since. They didn't mention resetting anything, but I wish I knew how they fixed it!
"Hard Reset"???
Possibly, doing so has fixed many a weird problem.
 
  #5  
Old 05-15-2019, 01:15 PM
Member
Join Date: Nov 2017
Location: Atlanta, USA
Posts: 59
Received 23 Likes on 14 Posts
Default

Not sure? I didn't lose my seat presets or radio presets.
 
  #6  
Old 05-15-2019, 02:57 PM
Cee Jay's Avatar
Veteran Member
Join Date: Apr 2013
Location: Kaysville, Utah, US
Posts: 5,419
Received 1,145 Likes on 854 Posts
Default

I never lose those either, but I DO have to reset the window travel.
 
  #7  
Old 05-15-2019, 03:27 PM
Senior Member
Join Date: Mar 2017
Location: NC
Posts: 198
Received 82 Likes on 62 Posts
Default

Take your car to the dealer and ask them to reinstall the TPMS module software. I had the exact same issue and this is what fixed my car. Jaguar Charlotte told me the software can become corrupt over time and this is the first step they take, if this does not fix it it is time for a new module. The cost for Jaguar to reinstall was around $125 if I remember correctly.
 
The following 2 users liked this post by Mufc:
Cee Jay (05-15-2019), ralphwg (05-16-2019)
  #8  
Old 05-15-2019, 04:19 PM
Cee Jay's Avatar
Veteran Member
Join Date: Apr 2013
Location: Kaysville, Utah, US
Posts: 5,419
Received 1,145 Likes on 854 Posts
Default

Originally Posted by Mufc View Post
Take your car to the dealer and ask them to reinstall the TPMS module software. I had the exact same issue and this is what fixed my car. Jaguar Charlotte told me the software can become corrupt over time and this is the first step they take, if this does not fix it it is time for a new module. The cost for Jaguar to reinstall was around $125 if I remember correctly.
EXACTLY THIS!
I've had the stupid TPMS faults intermittently for about a year now. Sometimes they were gone for months, but pretty steady on for the past three or so.
I JUST NOW got done replacing my battery so I hooked up SDD to do the Battery Reset thing, and since I was already IN there........ I reinstalled the TPMS soft/firmware.
After I got the roof debacle cleared up (thanks, forum people. The battery died while the top was stowed. UGH) I took a good long drive and ZERO TPMS anything showed up.
Course I don't know if/when the lights will come back, but 38 miles and so far, so good.
 
  #9  
Old 05-15-2019, 06:20 PM
tberg's Avatar
Veteran Member
Join Date: Apr 2011
Location: Los Angeles
Posts: 4,170
Received 1,430 Likes on 957 Posts
Default

I had this same issue on my 2010 XKR, and finally after taking the tire pressure to 40lbs all around, the warnings have disappeared.
 
  #10  
Old 05-16-2019, 05:29 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2016
Location: Pisgah Forest,
Posts: 5
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Thanks - I live near Asheville and will try this solution. Frankly - am not too impressed with our local Jag Service - but will try this.
 
  #11  
Old 05-16-2019, 07:02 AM
pwpacp's Avatar
Veteran Member
Join Date: Mar 2016
Location: Georgia
Posts: 1,032
Received 333 Likes on 243 Posts
Default

Your bio indicates you are refering to an x100 XK, this is the x150 forum so I'm not sure our advise is directly applicable to your model. Tberg could confirm though as he also has an x100 as well.

As to dealers, I too found Asheville to be lacking in technical capabilities too, though certainly friendly and accomodating enough. Perhaps you might try Greenville instead. They share ownership but may have more experienced personel working there.
 
  #12  
Old 05-16-2019, 09:10 AM
Veteran Member
Join Date: Jun 2013
Location: Twin Cities, Minnesota, USA
Posts: 5,218
Received 1,428 Likes on 1,027 Posts
Default

Originally Posted by Cee Jay View Post
I JUST NOW got done replacing my battery so I hooked up SDD to do the Battery Reset thing, and since I was already IN there........ I reinstalled the TPMS soft/firmware. I took a good long drive and ZERO TPMS anything showed up.
Course I don't know if/when the lights will come back, but 38 miles and so far, so good.
I just turned mine off via SDD but out of curiosity, since I haven't used SDD in a long time, do you recall where the software firmware is located within SDD Cee Jay?
 
  #13  
Old 05-16-2019, 10:26 AM
Senior Member
Join Date: Sep 2009
Location: nyc
Posts: 224
Likes: 0
Received 23 Likes on 12 Posts
Default

Reading around here, it seems this may be one of the signs of weak battery...............
 
  #14  
Old 05-16-2019, 10:36 AM
Cee Jay's Avatar
Veteran Member
Join Date: Apr 2013
Location: Kaysville, Utah, US
Posts: 5,419
Received 1,145 Likes on 854 Posts
Default

Originally Posted by Sean W View Post
I just turned mine off via SDD but out of curiosity, since I haven't used SDD in a long time, do you recall where the software firmware is located within SDD Cee Jay?
From "Session" (with all the modules' status graphics) I went to "Recommendations" (top left tab) and it was about 2/3rds of the way down the list. I think. I hope??? Dang, and I just did it.

It's not so much in a "Software Update" area, but lists the TPMS stuff, I think three options in that part.
 

Last edited by Cee Jay; 05-16-2019 at 10:39 AM.
The following users liked this post:
Sean W (05-16-2019)
  #15  
Old 05-16-2019, 11:59 AM
Veteran Member
Join Date: Feb 2011
Location: Victoria, Canada
Posts: 1,677
Received 694 Likes on 509 Posts
Default

Originally Posted by yidal8 View Post
Reading around here, it seems this may be one of the signs of weak battery...............
That is absolutely correct...it was the first and only symptom of a failing battery on a 2007 XK. Battery replaced, no TPMS light. Failing batteries on the XK can present with any number of random and seemingly unrelated symptoms in the ekectrical system -warning lights (as possibly in this case), windows, door locks, touch screen, convertible roof, trunk lock...the list is restricted only to the number of modules in the car.
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
richzak
XK / XKR ( X150 )
42
05-18-2019 07:05 AM
magmedia
PRIVATE For Sale / Trade or Buy Classifieds
1
05-30-2012 05:43 PM
penguin
XJ XJ6 / XJ8 / XJR ( X350 & X358 )
9
01-09-2012 10:22 AM
dkeuper
XK / XKR ( X150 )
4
03-20-2011 12:09 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2010 XK TPMS Intermitant 'Check Tire Pressure'


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: