XK8 / XKR ( X100 ) 1996 - 2006

Low beam 2006 XKR VE

 
  #1  
Old 05-29-2019, 07:18 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2013
Location: Ontario,Canada
Posts: 61
Received 3 Likes on 3 Posts
Question Low beam 2006 XKR VE

Hello all,
My drivers side low beam light is out. Not the bulb ( I switched them), not the bulb plug ( not melted and power is getting through), not the fuse ( checked them), not the relay (switched them.) I can't think of what else to check. Would a computer diagnostic check reveal the problem? Is there another ballast somewhere?
Any ideas would be awesome. Go Raptors!
 
  #2  
Old 05-29-2019, 09:13 PM
Senior Member
Join Date: Jan 2019
Location: Central WI
Posts: 123
Received 22 Likes on 19 Posts
Default

If you have the HID’s, yes there is a ballast mounted to the bottom of the light fixture housing itself. You have to remove the whole thing to get access, but then it is not too bad.

But if incodencent, then no, not that I’m aware of.
 
The following users liked this post:
haliopt (06-01-2019)
  #3  
Old 05-30-2019, 02:13 PM
Veteran Member
Join Date: Apr 2014
Location: New Jersey USA
Posts: 3,867
Received 921 Likes on 586 Posts
Default

I think the newer cars all have HID. Don't forget that HID bulbs all have 2 volt inputs. There is a high voltage connection to a ballast, the high voltage gets the gases inside HID bulb to emit light. As I recall, like a florescent light, the HID then switches to 12volts for steady light.

Long way to suggest that you suspect the ballast. How to check? Good question you didn't put the working bulb in this side did you? I assume not. You cannot measure HID ignition voltage with your multimeter it will fry it.

If you put the working bulb in the dead side, please confirm it doesn't light.

If so, check and clean ballast connections.

John
 
The following users liked this post:
haliopt (06-01-2019)
  #4  
Old 05-30-2019, 04:19 PM
bcprice36's Avatar
Veteran Member
Join Date: Feb 2017
Location: Houston,TX
Posts: 1,249
Received 412 Likes on 335 Posts
Default

If it's a 2006 "VE", it's has HID Low-Beams! It's possible that the Bulb is burned out or the Ballast has gone "Kaput"! If you go to the trouble of removing the Headlight itself. You might as well replace the Bulb assembly and the Ballast, while you are in there...after all.....They are 13 years old! Think about it!

Billy Clyde
 
The following users liked this post:
haliopt (06-01-2019)
  #5  
Old 05-31-2019, 04:21 AM
Veteran Member
Join Date: Nov 2013
Location: Malvern, England
Posts: 1,029
Received 277 Likes on 208 Posts
Default

Here you go take a look at your ballast. Click Me

If you need further help just ask, or browse that topic.
 
The following users liked this post:
haliopt (06-01-2019)
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
frsing
XK8 / XKR ( X100 )
11
05-29-2017 10:16 PM
hawaiiboyy
X-Type ( X400 )
2
04-13-2014 04:44 PM
cybercg
XJS ( X27 )
3
09-30-2013 03:43 PM
JgaXkr
PRIVATE For Sale / Trade or Buy Classifieds
0
09-02-2013 08:32 AM
X-Type ( X400 )
19
01-02-2007 04:37 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Low beam 2006 XKR VE


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: