S-Type / S type R Supercharged V8 ( X200 ) 1999 - 2008 2001 - 2009
Sponsored by:
Sponsored by:

need help (trouble codes)

 
  #2  
Old 04-19-2008, 10:01 AM
Join Date: Jan 2008
Location: 33498
Posts: 2,961
Likes: 0
Received 65 Likes on 41 Posts
Default RE: need help (trouble codes)

The code is for coil 3. Would list as p0351 thru p0358 the last digit representing the coil. Likely not making good connection ie not plugged in.

The p0420 and 30 codes are for the cat and you probe my need both cats. Emissions warranty is 8 years 80k
 
  #3  
Old 04-19-2008, 10:13 AM
Join Date: Jun 2007
Location: Pompino Beach , FL
Posts: 2,076
Likes: 0
Received 30 Likes on 28 Posts
Default RE: need help (trouble codes)

if it's V6 the engine harnessgets cut onthe back of the engine on a black bracket..behind intake .. remove it and throw it out. and fix the wires ..
when this cuts it shorts the coils to ground giving you codes for ignition coils primary and secondary ..and naming them A to F and this can give you codes relating to cat effieciency codes.. due to the misfireing caused by the cut wires..
 
  #5  
Old 04-20-2008, 10:08 PM
Join Date: Jan 2008
Location: 33498
Posts: 2,961
Likes: 0
Received 65 Likes on 41 Posts
Default RE: need help (trouble codes)

You need to hook up a meter to the coil and record readings on the 12volt circuit. See if it is losing signal

 
  #6  
Old 07-04-2019, 04:11 AM
cly
cly is offline
Junior Member
Join Date: Jun 2019
Posts: 28
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

this is an old thread but guys who have been writing here please tell how it was solved!
maybe I have the same problem...
 
  #7  
Old 07-04-2019, 08:48 AM
Veteran Member
Join Date: May 2009
Location: home
Posts: 3,361
Received 599 Likes on 496 Posts
Default

Well that's one of the problems with the internet. The guy only posted a few times. We help but no feed back and now we have a 10 year old dead thread.
I think you would be better off starting a new thread with as many details as possible.
.
.
.
 
The following users liked this post:
cly (07-05-2019)
  #8  
Old 07-04-2019, 10:40 AM
Veteran Member
Join Date: May 2009
Location: Yorkshire, England
Posts: 23,325
Received 3,441 Likes on 3,047 Posts
Default

Originally Posted by cly View Post
this is an old thread but guys who have been writing here please tell how it was solved!
maybe I have the same problem...
If you have an X-Type please use the right forum!!
 
The following users liked this post:
motorcarman (07-04-2019)
  #9  
Old 07-05-2019, 12:39 PM
cly
cly is offline
Junior Member
Join Date: Jun 2019
Posts: 28
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Originally Posted by clubairth1 View Post
Well that's one of the problems with the internet. The guy only posted a few times. We help but no feed back and now we have a 10 year old dead thread.
I think you would be better off starting a new thread with as many details as possible.
.
.
.
thanks for reply!
already done: https://www.jaguarforums.com/forum/x...ot-ecu-219589/
 
  #10  
Old 07-05-2019, 12:43 PM
cly
cly is offline
Junior Member
Join Date: Jun 2019
Posts: 28
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Originally Posted by JagV8 View Post
If you have an X-Type please use the right forum!!
Thanks for reply!
I am using already XType forum with my problem.

But I dont think that problems always related to exactly one type of a car.
It can be common between same manufacturer, like capacitor leaking in ECU.
I was searching all Jag forums and there are a lots of common solutions.
Thatswhy I was asking here because this problem looks much alike I have.
Sorry if that was disturbing.

S
 
  #11  
Old 07-05-2019, 02:45 PM
Veteran Member
Join Date: May 2009
Location: Yorkshire, England
Posts: 23,325
Received 3,441 Likes on 3,047 Posts
Default

Stick to the X-Type forum, for the S-Type is a very very different car. There are NOT lots of common solutions between the two and for the few there are they are covered very well in each forum.

Last thing needed is endless wrong-car posts!
 
The following users liked this post:
joycesjag (07-05-2019)
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jpav27
XK / XKR ( X150 )
9
12-16-2018 10:55 PM
philwarner
XJ XJ6 / XJ8 / XJR ( X350 & X358 )
17
10-30-2018 07:16 AM
skyryder
X-Type ( X400 )
6
03-25-2016 08:18 PM
Poet
XK8 / XKR ( X100 )
14
10-06-2015 09:40 PM
jagfool
New Member Area - Intro a MUST
7
09-14-2015 07:50 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: need help (trouble codes)


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: